Göz Bebeği Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi
07 Temmuz 2024

Göz Bebeği Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Göz Bebeği Hastalıkları

Göz bebeği hastalıkları, genellikle bebeklik ve çocukluk dönemlerinde ortaya çıkmaktadır; ancak ileri yaşlarda da çeşitli hastalıklar ve kazalar sonucu görülebilirler.

Göz Bebeği Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Göz Bebeği İltihabı

Göz bebeği iltihabı, en sık rastlanan göz hastalıklarından biridir ve tedavi edilmezse körlüğe yol açabilir. Bu hastalıkta görülen belirtiler arasında ışığa karşı aşırı hassasiyet, gözde rahatsız edici ağrılar, göz iç kısmında kızarıklık ve göz yaşarması yer alır. Bu belirtiler ortaya çıkar çıkmaz bir hekime başvurulmalıdır. Göz bebeği iltihabı, genellikle şeker hastalarında, frengi hastalarında, hijyen kurallarına uyulmadan gözlere temas edilmesi durumunda ve doktor tavsiyesi olmadan yanlış ilaç kullanımı sonucu görülmektedir. Zamanında yapılan tedavi genellikle olumlu sonuçlar verir. Tedavide doktorun önerdiği göz damlaları ve göz şampuanları kullanılmalı ve hijyenik bir bakım sağlanmalıdır.

Göz Bebeği Büyümesi

Göz bebeği büyümesi, vücut yapısına göre değişiklik göstermektedir. Küçük yaşlardan itibaren vücut geliştikçe göz bebeği de büyür. Ancak, normalin dışında bir büyüme görülürse ve ışık karşısında göz bebeğinin tepkisi anormal ise bu durum dikkatle gözlemlenmelidir. Yanlış ilaç kullanımı bu rahatsızlığa yol açabilir. Ayrıca, tek gözde sürekli büyüme veya küçülme yaşanması durumunda mutlaka bir hekime başvurulmalıdır, çünkü beyinde görme sinirleri ile ilgili bir sorun olabilir.

Göz Bebeği Beyazlığı

Çocuklarda ve yetişkinlerde görülebilen bir göz hastalığıdır. Çocuklarda oluşan şeker hastalığı tedavi edilmezse, normal insanlara oranla 25 kat daha fazla kör olma riski taşımaktadır. Kesin nedeni bulunamamış olsa da, şeker hastalığı birçok organda hasara yol açmaktadır. Göz bebeği beyazlaması olan hastaların düzenli olarak göz muayenesi yaptırmaları ve şeker seviyelerini kontrol altında tutmaları gerekmektedir.

Göz Bebeği Kayması

Göz bebeği kayması, gözlerin aynı hizada olmaması ve bir veya iki gözün farklı yönlere bakması durumudur. Bebeklerde, çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde görülebilir. Çocuklarda göz bebeği kayması erken yaşlarda teşhis edilebilir. Doktor tarafından verilen gözlükler veya evde yapılacak egzersizlerle tedavi edilmeye çalışılır. Erken yaşta tedavi edilmezse, ileri yaşlarda göz tembelliğine yol açabilir, bu da oldukça sıkıntılı bir durumdur. Bu rahatsızlık her yaşta, çeşitli hastalıklar, yaralanmalar ve kazalar sonucu oluşabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni